Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

Een lezing over de culturele betekenis en recente ontwikkeling van de Wereldtentoonstelling, een presentatie van de concepten en scenario’s voor Rotterdam2025, en korte presentaties van ontwerpconcepten voor deelnemers aan Rotterdam2025 leverden het materiaal voor een debat over de toekomst van het Expo model. 

Centraal op deze avond stonden de ideeën van Rotterdam2025 om de Wereldtentoonstelling in 2025 naar Rotterdam te halen, naar het gebied rondom de stadshaven.  

Het voorgestelde thema van die Wereldtentoonstelling is Changing Currents - Deltas is Transition - een wereldtentoonstelling die draait om de transitie naar een circulaire economie. Een circulaire economie is er op gericht de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Hoe zal het model van de Wereldtentoonstelling, met zijn nadruk op nationale representatie en architectonisch spektakel, functioneren in een hergebruikt stadslandschap? Welke culturele verbeelding past er bij een circulaire economie? Hoe kan een Wereldtentoonstelling langdurig waarde creëren? 

Programma

  • Cultuurhistoricus Paul Greenhalgh, schrijver van standaardwerk 'Fair World', over de culturele betekenis van de Wereldtentoonstelling en de recente ontwikkelingen in het model

  • Architect Erick van Egeraat, over de concepten en scenario's van Rotterdam2025

  • 4 teams van ontwerpstudenten met resultaten van de workshop over ontwerpen voor Rotterdam2025

  • Gemodereerd debat over de toekomst van het Expo model

datum
11/06/2015
tijd
20:00 – 22:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam