Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

7 mei 2015 startte het Nieuwe Instituut de meerdaagse, besloten workshop De Toekomst van het Expo model, waaraan door studenten van verschillende Academies vanuit het hele land wordt deelgenomen.

Ontwerpvragen

  1. Hoe zouden deelnemers aan de Expo2025 zichzelf willen presenteren rondom het thema Changing Currents / Deltas in transition? (*Deelnemers kunnen zijn: landen, NGO’s, ondernemingen van groot tot klein, steden en regio’s, universiteiten en scholen, goede doelen, culturele initiatieven...)
     
  2. Wat kan een inzending meer zijn dan een witte doos met een Youtube filmpje erin? Oftewel, welke vormen kan een presentatie van een deelnemers aan de Expo aannemen en op welke plek(ken)?
     
  3. Hoe kan de inzending ook van waarde zijn voor de lokale gemeenschap en voor sociaal-maatschappelijke processen in de stad? Hoe bereik je een culturele inbedding en meerwaarde met de inzending voorafgaand, tijdens en na de wereldtentoonstelling?
     
  4. Hoe kunnen de inzendingen een functionele en financiële waarde hebben na het event, zowel lokaal in stad en regio als internationaal? Hoe kan de inzending, en de kennis en het netwerk die ontwikkeld zijn, gecontinueerd en/of hergebruikt worden?

Programma 28 mei

Workshop dag:  De Toekomst van het Wereldtentoonstellingsmodel, geleid door Michiel van Iersel

09.30 Ontvangst met koffie en koekje
10.00 Introductie van de workshop door Michiel van Iersel
10.30 Deel 1 van workshop programma: presentatie van eerste concepten
13.00 Lunch
13.30 Deel 2 van workshop programma: uitwerken presentatie van concepten
16.00 Presentatie van concepten aan Bart Schrijnen (Rotterdam 2025)
17.00 Einde

Meer informatie

De pagina Workshop De toekomst van het Expomodel wordt gaandeweg aangevuld met achtergrondinformatie, verslagen en presentaties.

datum
28/05/2015
tijd
09:30 – 17:00
taal
Engels
 
locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam